Mi is ez?

Geiger Tamás vagyok, végzettségem szerint műszaki informatikus mérnök, választott szakmám… nos, a fiam óvodás korában annyit tudott mondani róla, hogy „Apa a számítógép előtt ül és ebédet rendel…”

Általában nehéz elmagyarázni, de maradjunk annyiban, hogy az online marketing egyes részterületeivel foglalkozom, pontosabban foglalkozik az a cég, ahol én is társtulajdonos vagyok. De a „Még egy esti mese” szempontjából ezt igazából mellékes.

Ez az oldal azért jött létre, mert mindig is nagyon szerettem a meséket. Még 40-en túl is leköt újra és újra a Tomi és Jerry, de imádom a Gumball csodálatos világát és néha jobban várom a moziba éppen érkező animációs filmet, mint a családom többi része. Hasonlóan szeretem a klasszikus meséket, a mesekönyveket.

Pár éve az üzlettársammal vittünk egy szakmai podcast-et. Akkor többektől az a visszajelzés jött, hogy jól esik úgy általában hallgatni a hangom. Ezt és a mesék iránti szeretetemet kötöttem össze ebben a projektben.

esti mese gyerek apanak 800x800 1

Ez egy podcast?

Igen is, meg nem is. Abból a szempontból igen, hogy hanganyagok klasszikus podcast csatornákon terjesztve, illetve minden mese meghallgatható a weboldalon keresztül is. Más szempontból viszont inkább egy segítő társ a gyerekek délutáni és esti elalvása során. Egy kiegészítő. Egy mankó. Egy kéz, ha már nincs elég energiád.

Ez egy esti mese csatorna?

Igen is, meg nem is 🫣
Nagyon fontosnak tartom a meseolvasást a gyerekeinkkel. Ennek pedig fontos része az, hogy a mesét Tőled hallja elsődlegesen. Épp ezért ez nem egy klasszikus esti mese csatorna, ami csak be kell röffenteni, ha a gyerek már az ágyban van és kész is vagy. Persze, ha Te így szeretnéd „használni”, én nem ítélkezem, de az én fejemben más koncepció állt össze az induláskor.

Ez a még egy esti mese!

Anya mesél esti mesét gyermekének

Szülőként mindannyian tudjuk, hogy a gyerek akkor alszik el, amikor kihúzzuk a konnektorból. Mi, szülőként sokszor hamarabb elaludnánk már. Ez az oldal nem szeretné lecserélni a gyerekekkel töltött esti időt. Nem szeretne közétek ékelődni. Sokkal inkább kiegészíteni. Amikor már elmeséltél egy esti mesét, esetleg kettőt és még mindig látod a csillogást a szemekben, de Te már nem bírod, akkor érdemes elővenni az itteni meséket és elindítani egyet.

Minden hanganyagot úgy készítek el, hogy kellemes háttérzene legyen hallható mögötte. Ami segít lelazulni, segít még inkább elképzelni gyermekeinknek az elhangzó történetet. Ami segít nekik… elaludni.

Nem vagyok gyerek pszichológus, nincs az egész mögött valami eget rengető tudományos algoritmus. Mindössze az a hangulat, ami a mi gyerekkorunkban is segített minket az elalvásban.